Beneficiarii Centrului Rezidențial „Casa Frențiu” au vizitat miercuri, 21 iunie a.c., Grădina Zoologică din Oradea. Micul univers zoo protejează vietăţi pure, vietăţi sensibile, pline de viaţă şi culoare, fiind învăluit într-un voal de verdeaţă și având un trecut nobiliar. Grădina oferă vizitatorilor linişte şi relaxare, o atmosferă ce pulsează într-un ritm alert, o frumuseţe eternă, emblematică, spectaculoasă pentru aceste locuri.

Vizita a creat un adevărat cadru de realitate beneficiarilor noștri, aceștia putând să privească animalele și să cunoască rolul acestora în viața omului și în natură, având un efect benefic asupra lor, dezvoltându-le acestora interesul atât pentru lumea animalelor, cât și pentru habitatul în care acestea viețuiesc. Aceștia au fost însoțiți de președintele Asociației Caritas Eparhial Oradea – Pr. Olimpiu Todorean, de coordonatorul centrului – Miruna Moza, de asistentul social al centrului – Mihaela Corb, de personal de îngrijire – Mirela Lipai și de voluntarul – Andrei Horgoș.

Astfel, seniorii au avut parte de încă o activitate în aer liber și o ieșire din rutina lor zilnică, pentru unii dintre ei fiind prima vizită la Grădina Zoologică din Oradea, iar bucuria s-a putut citi pe chipurile lor.

Mihaela CORB

Asistent social practicant