Luni, 19.06.2023, la Centrul Rezidențial „Casa Frențiu” am comemorat 134 ani de la plecarea din această lume a marelui poet Mihai Eminescu, ”Luceafărul” poeziei româneşti care, la data de 15 iunie 1889, a încetat din viaţă. A fost poet, prozator, dramaturg şi jurnalist, socotit de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română.

Invitații la acest moment care ne-au încântat cu poezii și cântece interpretate în omagiul poetului Mihai Eminescu au fost doamna Miorița Săteanu – Cetățean de onoare al Municipiului Oradea –, Heteș Pascu, Florica Mera, Leontina Costruț, Natalia Mendrea – care ne-a încântat cu glasul ei și cu cântecele interpretate – și corul ”General Traian Moșoiu”, coordonator: prof. Mircea Dan, dirijor: prof. Ioan Fluieraș.

Acest eveniment a avut o încărcătură emoțională puternică pentru rezidenții centrului „Casa Frențiu”, care au adus un tribut marelui poet Mihai Eminescu, simbolul națiunii noastre, prin recitarea poeziilor și interpretarea cântecelor marelui poet.

Mihaela CORB

Asistent social practicant