Pentru români, Paștele reprezintă cea mai importantă sărbătoare creștinească a anului. Are o imensă încărcătură spirituală, fiind evenimentul care celebrează Învierea lui Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu, în a treia zi după răstignirea Sa, din Vinerea Mare.

În Joia Mare s-au făcut pregătiri și în “Casa Frențiu”. Rezidenții centrului au vopsit ouă, au colorat desene de Paște, au decorat casa cu decorațiuni specifice Paștelui și au realizat tablouri cu licheni și mesaje frumoase în spiritul sărbătorii pascale. Aceste activități au fost pe placul seniorilor, deoarece au retrăit secvențe din atmosfera de familie pe care o aveau acasă, cândva, cu cei dragi ai lor, la astfel de momente speciale din cursul unui an. Priceperea și grija rezidenților pentru ca totul să fie perfect pentru Învierea Mântuitorului denotă nu doar experiența lor de o viață ci și faptul că, împreună, bunicii noștri se simt apreciați și respectați în familia pe care o formează aici, la centrul nostru rezidențial.

Tot în această zi am avut parte de pregătirea spirituală premergătoare sfintei sărbători de Înviere și ne-am recules într-un moment de rugăciune, sub îndrumarea Părintelui Dat Gheorghe.

Această sărbătoare a fost una așteptată de către beneficiarii centrului, iar aceste pregătiri specifice Paștelui le-a umplut sufletul de bucurie.

Dorim rezidenților noștri și familiilor acestora liniște sufletească, belșug și lumină!

„Paște Fericit!”

Mihaela CORB

Asistent social practicant