Odată cu sosirea primăverii, ne-am propus ca bunicii pe care îi avem în grijă să se bucure cu adevărat de acest moment al anului. Astfel, voluntarii prezenți la Centrul Rezidențial ”Casa Frențiu”, împreună cu asistentul social, au ieșit la o plimbare pe aleile parcului din apropiere în cursul zilei de 12 martie a.c.

Dornici să se bucure de razele soarelui și de aerul curat, seniorii noștri au acceptat senini ideea de a ieși în parc și de a petrece timp de calitate cu voluntarii care mereu găsesc energie și zâmbete pentru a fi alături de rezidenții noștri.

Pe lângă efectele pozitive pe care mișcarea în aer liber le are asupra organismului (îmbunătățirea memoriei, creșterea capacității de concentrare, antrenarea mușchilor etc.), cel mai important aspect rămâne schimbul eficient de informații între generații; în timp ce seniorii împărtășesc pagini din istoria lor personală, cei tineri primesc sfaturi, învățături și emoții pe care nu le pot obține decât din privirile și cuvintele celor care le oferă lor pe toate acestea pentru că, poate, așa își mai alină dorul pentru cei dragi ai lor care nu pot fi prezenți ori de câte ori sufletele rezidenților noștri îi cheamă să le fie aproape.

Mulțumim voluntarilor de la EduBiz pentru timpul și mângâierea oferite bunicilor noștri!

Mihaela CORB

Asistent social practicant