Primăvara este un simbol al renașterii, al începutului. Natura reînvie, își ia straie verzi, pline de flori, copacii înmuguresc, plantele înfloresc. Este un anotimp al tranziției, de la gerul iernii către canicula verii.

Venirea primăverii este asociată, în țara noastră, cu obiceiuri și tradiții care nu și-au pierdut importanța nici până astăzi. Una dintre acestea este oferirea tradiționalului Mărțișor cu șnur roșu și alb.

În data de 1 Martie a.c., Centrul Rezidențial „Casa Frențiu” a organizat un eveniment alături de Miorița Săteanu – Cetățean de onoare al Municipiului Oradea –, Heteș Pascu, prof. Rodica Florina Denuț, prof. Horgoș Aurel, Florica Mera, prof. Leontina Costruț, prof. Silvia Bodea Sălăjanu, prof. Mirela Silaghicare.

Programul a fost deschis de către doamna Moza Miruna, coordonatorul centrului, urmată de către părintele Dat Gheorghe, care a rostit o rugăciune. După rugăciune, invitații au recitat poezii și au cântat, urmați de rezidenții centrului.

Și de această dată, corul ”General Traian Moșoiu”, coordonator: prof. Mircea Dan, dirijor: prof. Ioan Fluieraș ne-a onorat cu prezența și ne-au încântat cu cântecele lor.

Rezidenții “Casei Frențiu” au confecționat felicitări și tablouri pe care le-au oferit invitaților din această zi specială, în semn de prețuire. Iar, la rândul lor, au primit câte o felicitare din partea invitaților.

În această zi, soarele a pătruns și în „Casa Frențiu” și a încălzit inimile tuturor.

Mihaela CORB

Asistent social practicant