Cea mai importantă sărbătoare a iernii, Nașterea Domnului Isus Cristos, aduce cu ea un obicei extraordinar de frumos și solemn – colindul.

Colindatul este unul dintre obiceiurile de Crăciun care se păstrează cel mai bine în țara noastră, care răsună în toate casele vestind Nașterea Pruncului Isus.

Au venit colindătorii și la “Casa Frențiu” vestind un mesaj ceresc, o veste de la Dumnezeu bunicilor noștri. Cei dintâi colindători care ne-au trecut pragul sunt copiii de la Centrul after-school „Sfântul Martin” din Ioaniș urmați apoi de grupurile de copiii din clasele a XI-a D și a XI-a E de la Colegiul Economic „Partenie Cosma” alături de diriginți: Pășcălău Marcela și Miclăuș Adriana; copiii de la Liceul Teologic Penticostal Betel însoțiți de profesoara Carmen Rusu; copiii de la Școala Gimnazială nr. 16, din clasa a VII-a B, diriginte: Petruț Amalia și clasa a VII-a C, diriginte: Ghinte Dana; clasele a II-a A și pregătitoare A de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”; iar programul a fost încheiat de copiii de la Centrul de Informare și Consiliere pentru Refugiați Oradea, structură a Asociației Caritas Eparhial Oradea.

Sufletele bunicilor noștri s-au umplut de bucurie și speranță, întreaga casă îmbrăcând straie de sărbătoare într-o atmosferă de emoție sufletească.

Mihaela CORB

Asistent social practicant