De Ziua Internațională a Femeii, la „Casa Frențiu” din Oradea, a avut loc un program de cântece, recitări și momente vesele, dedicat „bunicuțelor” din centru, cea mai vârstnică beneficiară având 93 de ani.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul proiectului „Cetățeni activi la puterea a treia”, coordonat de ing. Miorița Săteanu, cetățean de onoare al municipiului Oradea.

De această dată, în susținerea programului artistic, doamna Miorița, unul dintre cei mai implicați și activi membri ai comunității, i-a avut alături pe profesorii Maria Matei, Ecaterina Grecu, Florica Mera, Aurel Horgoș și Ioan Fluieraș, acesta din urmă interpretând la acordeon câteva melodii vechi, de suflet, pe placul auditoriului. Pe lângă momentul artistic, bunicuțele de la centru au primit pachețele cu fructe și ciocolată, dar și mărțișoare sub formă de brățări și coliere, confecționate sub îndrumarea doamnei Ecaterina Greu, directoarea taberei „Ceata lui Pițigoi”. La eveniment, în zi frumoasă de sărbătoare, a fost prezentă, alături de beneficiari, și prof. Mirela Silaghi, directoarea Bibliotecii „Elit” din Oradea.

„În Centrul rezidențial Casa Frențiu, avem 33 de beneficiari, dintre care șapte bărbați, iar restul femei. Sunt persoane cu vârste între 65 și 93 de ani, care beneficiază de servicii de cazare, sociale, socio-medicale, kinetoterapie, integrare și reintegrare în societate. Avem bunicuțe, care nu mai au ocazia să primească îmbrățișări de la copii, pentru că au rămas singure, sau femei care nu mai primesc îmbrățișări de la soții lor, fiind văduve, însă primesc toată dragostea și afecțiunea noastră și a invitaților noștri. Anual, sărbătorim Ziua de 8 Martie, deoarece este un prilej deosebit să le mulțumim mamelor și femeilor din Casa Frențiu că există, fiind ca o mare familie”, ne-a declarat Miruna Moza, coordonatoarea Centrului rezidențial. La final, a fost organizată o masă festivă din partea conducerii centrului pentru bunicuți și invitații lor.

Cei 33 de beneficiari duc o viață activă, plină de evenimente frumoase, organizate sub atenta supraveghere a unui personal calificat, alcătuit din asistent social, asistente medicale, registrator medical, îngrijitoare, infirmiere etc.

Loredana Ionaș

www.crisana.ro




https://www.crisana.ro
https://www.crisana.ro/stiri/actualitate-2/cantece-recitari-si-momente-vesele-la-casa-frentiu-bucurie-de-8-martie-pentru-bunicute-187152.html