Primăvara la ”Casa Frențiu”… Chiar dacă restricțiile încă persistă, activitățile din centru sunt nenumărate. Odată cu venirea primăverii, totul revine la viață, iar parfumul florilor de copaci, frumusețea lalelelor și zambilelor din curtea centrului ne oferă culori vii, pline de viață.

Precum albinuțele care adună polenul pentru a pregăti mierea, așa au început activitățile de primăvară și vârstnicii de la Centrul rezidențial „Casa Frențiu”. Dacă până acum erau obișnuiți să realizeze aceste activități cu voluntarii care le treceau zilnic pragul, anul acesta angajații centrului au fost cei care i-au ajutat, i-au îndrumat și i-au sprijinit în realizarea activităților specifice sărbătorilor pascale. Seniorii participă la activitățile casei, doamnele din centru udă florile și ajută la curățarea și îngrijirea florilor din parcul casei, realizează activități recreative, lucru manual, dar și activități specifice sărbătorilor pascale. Ouăle realizate prin tehnica șervețelului au umplut coșulețele frumos ornate, s-au confecționat felicitări de Paște, dar și picturi realizate cu atenție și dibăcie de mâinile celor care acum câțiva ani realizau aceste activități împreună cu elevii, pe care îi îndrumau. Bunicii ajută la treburile din grădina casei, curățarea și tunsul copacilor, a trandafirilor și pregătirea grădinii pentru plantele care vor urma a fi plantate în grădina centrului.

Sărbătoarea Paștelui este marcată de obiceiuri străvechi care susțin credința printr-o curățire interioară, o pregătire sufletească care sunt transmise și prin cântecele intonate de bunici, acompaniați de orgă, cântece care ne amintesc suferințele Domnului Isus Cristos.

Ne dorim ca aceste sărbători să le umple inimile de pace și liniște sufletească!

Patricia Pele- Psiholog