„Nu vă fie frică!” a fost mesajul trimis păstorilor în acea noapte rece, plină de necunoscut. Acesta este și mesajul voluntarilor către bunicii noștri, bunicii „Casei Frențiu”: să privească încrezători spre viitor! Acum, când dorul de cei dragi parcă este mai intens, când emoțiile și amintirile de altădată îi copleșesc, fețele lor sunt brăzdate de lacrimi atunci când povestesc despre cât de bine era acum câțiva ani, cu cei dragi la masă. Copii veneau acasă, acolo unde tot timpul e cald și bine, miroase a sarmale și cozonaci. Anul acesta este altfel, e diferit pentru noi toți, cu atât mai mult pentru seniorii noștri.

Vremurile ne obligă să îi colindăm altfel, să le urăm Sărbători frumoase, pline de speranță, fiecare aflându-ne în căminul propriu; așa au procedat și voluntarii noștri, fiecare din căminul lui cald, alegând să le facă o bucurie seniorilor, alegând să readucă zâmbete pe fețele celor pe care acum câteva luni îi încurajau.

Bunicii noștri nu sunt singuri! Oameni dragi ai lor, oameni care îi vizitau zilnic sau care încă nu au reușit să îi cunoască, dar sunt dornici să facă acest lucru, le-au transmis un mesaj de încurajare, o urare de sărbători, ba chiar și un colind. Au readus zâmbete și lacrimi de bucurie pe fețele brăzdate de vreme, suflete pline de dorul celor dragi. Rezidenții noștri, din căminul lor cald, frumos decorat cu prilejul Sărbătorile de iarnă, în preajma bradului împodobit, s-au adunat nerăbdători să îi asculte, să îi privească și să își aline o parte din dorul care arde în inima lor.

Spunându-le pentru ce am venit și din partea cui le aduc un mesaj de bucurie, nu am putut să citesc pe chipul lor, decât bucurie și lacrimi de emoție pe care încercau să și le stăpânească, neliniște și multe zâmbete sincere, manifestări pe care le putem vedea doar la o mamă, atunci când își revede copilul demult plecat. Mi-au mulțumit, s-au bucurat și, la fiecare urare transmisă de voluntari, auzeam o șoaptă care spunea: „Mulțumim!”, „S-au gândit la noi!” sau „Ce frumos colindă!”.

Mulțumim voluntarilor care au ales să fie alături de bunicii de la „Casa Frențiu” și de aceste sărbători, în încercarea noastră de a da culoare acelor inimi care de multă vreme erau zugrăvite doar în alb-negru. Realizăm împreună lucruri frumoase, chiar dacă într-un mod diferit comparativ cu anii trecuți. Sunteți oameni minunați, plini de energie, iubire, empatie și dornici de a DĂRUI – mereu dornici de a DĂRUI. Pentru fiecare dintre noi, cu siguranță, sărbătorile din acest an nu vor semăna cu nimic din ce am trăit până acum, dar tot ceea ce ne bucură este să vedem EROI care sunt lângă noi mereu, care ne ajută și ne sprijină în a construi și a realiza lucruri care contează și îi înveselesc pe ai noștri bunici.

Sărbători liniștite, pline de pace sufletească, lumină și căldură, alături de cei dragi!

Patricia PeleCoordonator voluntari